Kulinárium

Kulinárium je knihou pro všechny milovníky vaření, kteří si vždy lámali hlavu, jak to ten Zdeněk Pohlreich dělá. Jak ví, na jakou teplotu má předehřát troubu, kdy má při vaření přidat nebo ubrat plyn? Kdy je lepší suroviny vařit, dusit či smažit? Kulinárium  je pro všechny jedinečnou příležitostí, jak Zdeňkovi nakouknout pod pokličku a naučit se jeho fígle. 

„Vaření není žádná věda, ale hra, která má jednoduchá pravidla,“

Zdeněk Pohlreich

Ve třech částech knihy tak najdete kuchařské techniky, metody a ty nejlepší rady z pořadu Zdeňkova akademie a dalších jeho pořadů, které si rovnou budete moci vyzkoušet na více než 110 nápaditých receptech, které navazují na koncept lehké kuchyně.

Knihu jsme vydali ve spolupráci s nakladatelstvím Sevruga s.r.o.

Knihu Zdeňkovi pokřtily hned čtyři osobnosti, které pojí jedno – kladný vztah k vaření. Herečka Tereza Kostková patří dlouhodobě k fanynkám oblíbeného kuchaře mimo jiné pro jeho zapálený boj za kvalitní vaření. Betka Stanková, kterou diváci znají jako kuchařku Karolínu ze seriálu Ohnivý kuře, přiznala, že její kuchařské začátky byly někdy divoké. „Pekla jsem husu a volala jsem mámě, kde vzala to sádlo? Já ho totiž vylila,“ směje se s odstupem času sympatická herečka. Šéfredaktorka časopisu Prima Fresh Klára Michalová se netají tím, že ji knižní novinka okouzlila: „Myslím, že Kulinarium je opravdu skvělá kuchařka pro chlapy. Zatímco my ženy děláme většinu věcí v životě intuitivně, muži potřebují vědecký základ a podložené informace, jak věci fungují. Proto přeju téhle knize, aby přitáhla muže do kuchyně.“ A posledním z kmotrů byl uznávaný výživový poradce Petr Havlíček, který má k jídlu také velmi pozitivní vztah a nebrání se ani drobným prohřeškům ve výživě. „Pokud máte kvalitní základ, tak můžete i kvalitně hřešit,“ říká s úsměvem.

ISBN: 978-80-906893-0-5

Vazba: hardback

Počet stran: 280 stran

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Sevruga s.r.o.

Doporučená cena: 499 Kč

Externí odkazy